AKCIJA U HRVATSKOJ

Policiji predao arsenal oružja: Donio puške, bombe, mine, kapsile i 1.734 metka

Muškarac neće snositi sankcije

Oružje koje je predao. PU sisačko-maslovačka

B. C. / Index.hr

21.2.2024

Građanin je jučer policiji u Glini dobrovoljno predao veliku količinu oružja i municije, objavila je PU sisačko-moslavačka, piše Index.hr.

Policiji je dao četiri automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, indikator paljenja, 59 detonatorskih kapisli, četiri ručne bombe, pet tromblonskih mina, tri protupješačke mine, 37 metara sporogorećeg štapina, 17 upaljača za mine, spremnike za puške i 1.734 komada raznog streljiva.

Neće biti kažnjen

Oružje je predao u sklopu kampanje "Manje oružja, manje tragedija", kojom je omogućena dobrovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, pa neće snositi sankcije.

Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje u toku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak.

Aktiviranje i neželjeno ozljeđivanje

Iz policije napominju da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.

- Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje - kažu iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.