HRVATSKA

Hrvatica (42) zavela penzionera (74): Rekla mu da je doktorica, uzela mu 11.000 eura

Sve je počelo kad je napravila profil na Facebooku

Njena prevara je bila nevjerovatna. Facebook (Fotografija ne prikazuje stvarne događaje)

H. J. I.

24.2.2024

Žena (42) uhapšena je zbog sumnje da je pod lažnim imenom zavela penzionera (74), obećavši mu ljubavnu vezu putem Facebooka. Njena prevara je bila nevjerovatna - zanosna Hrvatica se predstavila kao doktorica, i tu je sve krenulo.

Pod lažnim imenom otvorila je profil na Facebooku te mu se javila i obmanula ga da je doktorica u zdravstvenoj ustanovi koja mu može pomoći u poboljšanju zdravstvenog stanja. Potom mu je obećala i ljubavnu vezu te se sastajala s njim na raznim lokacijama na području Zaprešića.

Drogirala ga

U avgustu prošle godine penzioner joj je kupio mobilni za 1.740 eura, a par dana kasnije planirala je uzeti automobil, pa je došla u njegovu kuću u Zaprešić.

- Nakon što mu je je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, iskoristila je njegovo stanje ošamućenosti i zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem.

Prema njenim uputstvima, oštećeni se u njenoj pratnji na parkiralištu šoping centra sastao s nepoznatim muškarcem gdje je potpisao ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoj automobil nije dobio nikakvu novčanu naknadu.

Ukrala mu bankovnu karticu

Krajem avgusta pak otuđila je njegovu bankovnu karticu, a potom njome u raznim radnjama kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi sve prikrila, nekoliko dana kasnije predala mu je bankovnu karticu lažno navodeći da ju je pronašla u svom automobilu - rekli su u subotu u policiji.

Materijalna šteta iznosi oko 11.000 eura. Nakon što je policija pokrenula istragu, žena je pobjegla iz Hrvatske, ali ovih se dana vratila pa je odmah uhapšena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.