UHAPŠEN OSUMNJIČENI

Afganistanac ubio tri žene u Beču

Tijela pronađena u salonu za masažu u Beču koji je navodno služio kao bordel, a pretpostavlja se da su izbodene

Sve se odigralo u Asia Studio. Krone KREATIV, Peter Tomschi

N. Aj.

24.2.2024

Tri žene pronađene su mrtve u salonu za masažu u Beču koji je navodno služio kao bordel, a pretpostavlja se da su izbodene, prenose austrijski mediji. 

Policija je u parku nedaleko od mjesta zločina uhapsila osumnjičenog, rekao je za austrijsku novinsku agenciju APA-u glasnogovornik policije Filip Hasblinge (Philipp Haßlinger).

Dodao je da je i uhapšeni imao posjekotine, ali nije bio u životnoj opasnosti. Prema informacijama Kronen-Zeitunga, muškarac je u trenutku hapšenja u ruci imao oružje ubistva. Kako navodi austrijski Kuriera, radi se o 27-godišnjem Afganistancu.

Austrijski portal OE24 piše da su žrtve bile Azijke koje su navodno boravile u bordelu naziva "Asia Studio 126a". Svjedok je vidio trag krvi koji je vodio iz prostorija na ulicu, navodi se u policijskom izvještaju. Kurier piše da ga je policija našla kako se skriva u grmlju obližnjeg parka.

Na lice mjesta pozvana je hitna pomoć, ali žene su već bile mrtve. Osumnjičenog je odvela hitna u bolnicu na odjel za osobe lišene slobode, a ustanovljene su mu lakše povrede. Prema prvim saznanjima, tri su žene bile vjerojatno jedino osoblje koje je bilo u objektu u vrijeme zločina. Nije poznato je li muškarac tamo koristio usluge ili je žene odmah napao nožem.

Samo nekoliko sati ranije dogodilo se još jedno ubistvo u Beču. 51-godišnja majka i njezina 13-godišnja kći pronađene su mrtve, a prema medijskim napisima, povod za ubistvo bila je porodična drama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.