HRVATSKA

Mladić u Daruvaru naručivao marihuanu preko interneta, uhapšen je

Pošiljka je stigla iz Kanade

Kilogram marihuane stigao je u paketu iz Kanade. Dino Stanin/PIXSELL

H. J. I.

28.2.2024

U policijskom pritvoru s kaznenom prijavom za zloupotrebu droga zbog koje mu prijeti zatvorska kazna završio je mladić s daruvarskog područja koji je preko interneta naručio gotovo kilogram marihuane koja mu je stigla poštom.

Bila deklarirana kao odjeća

Poštansku pošiljku 25-godišnji mladić zaprimio je deklariranu kao odjevni predmet, no u njoj se nalazilo 960 grama marihuane, a policija ga je otkrila jer je pošiljku nadzirala "prikrivenim mjerama i radnjama".

Nakon što je mladić preuzeo pošiljku, policija je utvrdila da je poslana iz Kanade, a pronađena su dva paketa ispunjena suhom biljnom materijom za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o marihuani. 

Pošiljka iz Kanade

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga stana u Daruvaru kojeg koristi 25-godišnjak gdje je pronađena manja količina hašiša, staklenka s poklopcem unutar koje se nalazila manja količina amfetamina, dvije precizne digitalne vage s tragovima droge te laptop za koje policija sumnja da je korišteno za počinjenje kaznenog djela.

Sva oduzeta droga će biti proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu na toksikološko vještačenje.

Osumnjičeni 25-godišnjak je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona, saopćila je policija u srijedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.