REDOVNA KONTROLA

Pijan vozio, pa ostao bez Pola zbog neplaćenih kazni

Testiranjem vozača utvrđeno prisustvo alkohola u krvi od 2,19 g/kg

Otisak.ba

FENA

7.3.2024

Prilikom redovne kontrole Policija Brčko distrikta 6. marta iz prometa je isključili vozača motornog vozila marke VW Polo inicijala E. H., rođenog 1984. godine iz Brčkog, za kojeg je alko testiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u krvi od 2,19 g/kg.

Provjerom kroz raspoložive baze podataka utvrđeno je da je vozilo kojim je upravljala spomenuta osoba neregistrirano, da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu, te da E. H. po osnovu prometnih prekršaja ima dug u iznosu od 4.612,70 konvertibilnih maraka, saopćeno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Zbog osnova sumnje da će nastaviti s vršenjem istih prekršaja, a u skladu sa članom 20. stav (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i deponirano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Policija upozorava višestruke povratnike u izvršenju prometnih prekršaja da će intenzivne kontrole biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.