POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Za kradljivca kipa Brus Lija zatražen pritvor

Danijel Prce osumnjičen za produženo krivično djelo teška krađa

S dovođenja u Tužilaštvo HNK: Prce sinoć ispitan. Avaz

Meliha Smajkic

10.3.2024

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona danas će, zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo Teška krađa, prema Općinskom sudu Mostar podnijeti prijedlog za određivanje pritvora prema D.P. (46) iz Mostara, potvrđeno je za portal „Avaza“ iz ove pravosudne institucije.

Riječ je o slučaju krađe spomenika Brus Lija (Bruce Lee) iz Velikog parka u Mostaru, koji se dogodio u noći sa 2. na 3. mart, a za što je osumnjičen, kako smo to pisali, Danijel Prce, odranije poznat policiji po izvršenju brojnih krivičnih djela, među kojima su dilanje droge i razbojništva.

Brus Li u dijelovima. Avaz

Prce se, svojevremeno, 2015. godine nalazio i na Interpolovoj potjernici, a hapšen je i u akcijama Federalne uprave policije (FUP) te je i osuđivan na zatvorske kazne.

Iako se jučer neslužbeno iznosilo da je još jedna osoba privođena kao mogući supočinitelj, iz Tužilaštva HNK su nam kazali da se, za sada, tereti samo D.P.

Pojasnili su da se istraga u vezi ovog slučaja u saradnji sa Odjelom kriminalističke policije Policijske uprave Mostar nastavlja.

Također, nisu detaljisali o tome na što se sve odnosi produženo krivično djelo teška krađa koje se osumnjičenom stavlja na teret.

Prazno postolje na kojem je stajala statua Brusa Lija. Avaz

Podsjećamo, Prce je preksinoć u 20 sati uhapšen, a kip je u dijelovima pronađen u jednoj kući u naselju Kosor južno od Mostara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.