"AVAZ" SAZNAJE

Dramatično u Konjicu: Iz automatske puške pucao na vozilo, policija ih nakon potjere uhapsila

Muškarac prijavio da su na njega pucali iz motornog vozila Mercedes

Pucnjava na Ribićkom mostu. Avaz

14.3.2024

Policijska stanica Konjic jutros je oko 8 sati zaprimila prijavu o pucnjavi H.A. (1984) iz Jablanice, saznaje portal "Avaza".

On je prijavio da je na Ribićkom mostu na putu M 17 njemu poznato lice iz putničkog motornog vozila Mercedes, crne boje, pucalo iz puške na njegovo vozilo Volkswagen Polo u kojem se nalazio prijavitelj i D.L. (1998) iz Jablanice. 

Isti je još izjavio da se u putničkom motornom vozilu mercedes kao suvozač, također nalazio, njemu poznato lice K.A. iz Konjica, i da su se oba lica uputila u pravcu Konjica. Patrola policije je uočila navedeno vozilo u ulici Kolonija u Konjicu, koje se uputilo u pravcu ulice Varda, gdje se patrola policije kretala za istim, nakon čega se navedeno vozilo zaustavilo u ulici Musala. 

U navedenom vozilu zatečeni su vozač K.S. (1977) i suvozač K.A. (1981), oba iz Konjica, koji su lišeni slobode. U ulici Varda pronađena je crna automatska puška M 56, kalibra 7,62 milimetara.

Patrola policije je na licu mjesta, odnosno u mjestu Ribići, zatekla prijavitelja, gdje su vidljiva oštećenja od upotrebe vatrenog oružja na njegovom putničkom motornom vozilu VW Polo.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.