UHAPŠENE DVIJE OSOBE

"Avaz" otkriva detalje pucnjave u Konjicu: Napravili sačekušu zbog droge

Iz crnog Mercedesa su pucali na Polo iz automatske puške

Policija jutros dobila dojavu. Avaz

14.3.2024

Nakon što je portal "Avaza" objavio da je policijska stanica Konjic jutros oko 8 sati zaprimila dojavu o pucnjavi, otkrivamo da su K.S. i K.A.  napravili sačekušu zbog droge i novca, rekli su nam izvori iz policije.

Muškarac H.A. iz Jablanice je prijavio da je na Ribićkom mostu na putu M-17 njemu poznato lice iz putničkog motornog vozila Mercedes, crne boje, pucalo iz puške na njegovo vozilo Volkswagen Polo u kojem se nalazio prijavitelj i D.L. (1998) iz Jablanice. 

Kako saznajemo, osobe što su pucale, K.S. i K.A., su sa debelim dosjeima u policiji. 

Muškarac H.A.  je još izjavio da se u putničkom motornom vozilu mercedes kao suvozač, također nalazio, njemu poznato lice K.A. iz Konjica, i da su se oba lica uputila u pravcu Konjica. Patrola policije je uočila navedeno vozilo u ulici Kolonija u Konjicu, koje se uputilo u pravcu ulice Varda, gdje se patrola policije kretala za istim, nakon čega se navedeno vozilo zaustavilo u ulici Musala.

U navedenom vozilu zatečeni su vozač K.S. (1977) i suvozač K.A. (1981), oba iz Konjica, koji su lišeni slobode. U ulici Varda pronađena je crna automatska puška M 56, kalibra 7,62 milimetara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.