VIŠESTRUKI PREKRŠIOCI

Policija u Sarajevu oduzela dva vozila: Vozači duguju više od 21.000 KM

Upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita

Stalne kontrole saobraćaja. MUP KS

B. C.

18.3.2024

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo 15. marta oduzeli su dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Tako su pripadnici Jedinice za saobraćaj u 01:05 sati u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, kontrolisali putničko motorno vozilo BMW, vlasništvo H.Z., a kojim je upravljao M.I. (31) iz Sarajeva.

- Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 10.114,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, a protiv vlasnika vozila za počinjeni prekršaj iz člana 172. stav 5. navedenog zakona.

U ulici Adija Mulabegovića,15. marta u 14:30 sati, pripadnici PU Novi Grad kontrolisali su putničko motorno vozilo Fiat Bravo, kojim je upravljao E.S. (22) iz Sarajeva za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita. U registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija E. S. ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 11.011 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.