TUŽILAŠTVO TK

Pritvoren 31-godišnjak u Tuzli: Uočio da ga prati policija, pa izbacio paketiće droge iz auta

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora

Tužilaštvo TK. Avaz

N. H.

18.3.2024

Tridesetjednogodišnjem Edisu Kovaču iz Tuzle određen je jednomjesečni pritvor zbog posjedovanja jednog i po kilograma droge. 

Kovač je uhapšen u policijskoj akciji prošle sedmice. On je, kada je uočio da ga se prati, iz auta izbacio 15 paketića amfetamina. 

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Edisa Kovača zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su 15. marta 2024. godine, prema nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Tuzla, obavili pretres osumnjičenog i automobila koji je koristio, a neposredno prije toga je osumnjičeni u blizini vozila u tuzlanskom naselju Debelo Brdo odbacio 15 paketića s oko 1,5 kilograma opojne droge amfetamin - naveli su iz Tužilaštva TK.

Nakon pretresa, lišen je slobode, te je obavljena kriminalistička obrada i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat je u nadležnost Tužilaštva. 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje i potrebna vještačenja su u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.