CRNA GORA

Do Kvon (ne)zakonito u Prihvatilištu za strance: Ništa od slobode za kralja kriptovaluta

Odluku da tzv. kralja kriptovaluta smjeste u Prihvatilište donijeli su inspektori za strance

Odveden u Prihvatilište za strance. Vijesti.me

Z. K.

24.3.2024

Iako je jučer ujutro istekla zatvorska kazna južnokorejskom državljaninu Do Kvonu, on nije pušten na slobodu - iz spuških zidina policajci su ga sproveli kod inspektora za strance, a potom, nakon petosatno saslušanja, odveli u Prihvatilište za strance.

Najava žalbe

U tom objektu on će i boraviti do donošenja novog rješenja o izručenju, a jučerašnje postupanje nadležnih njegov pravni zastupnik, advokat Goran Rodić, ocijenio je nezakonitim i najavio žalbu Upravnom sudu.

Odluku da tzv. kralja kriptovaluta smjeste u Prihvatilište donijeli su inspektori za strance, kod kojih je Do Kvon jučer ujutro priveden pod pojačanim mjerama obezbjeđenja.

Rodić je novinarima kazao da je pet sati trajalo saslušanje Do Kvona u Upravi policije i poručio da je južnokorejski državljanin trebalo da postupak ekstradicije čeka i brani se sa slobode.

- Od devet do dva popodne trajalo je jedno nezakonito postupanje u Upravi policije prema našem klijentu, koji je po sudskoj odluci danas trebalo nakon odsluženja kazne zatvora, da postupak ekstradicije čeka i brani se sa slobode, jer je sud odredio mjeru kojom mu se oduzima putna isprava. 

Nezakonito postupanje

Međutim, izgleda da je stiglo neko naređenje kao što je stiglo i naređenje za prethodna dva dana za postupanje Vrhovnog državnog tužilaštva i hitno postupanje Vrhovnog suda Crne Gore u ovom predmetu, a podloga je svakako nezakonito postupanje i po tom nezakonitom današnjem rješenju Do Kvon će biti smješten u Prihvatilište - kazao je Rodić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.