KOD BORA

Nastavlja se potraga za tijelom Danke (2): Policija pretražuje šire područje sela odakle je osumnjičeni

Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke

Potraga u Zlotu. M.M. / ATAImages / PIXSELL

S. S.

11.4.2024

Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora. Policija pretražuje šire područje sela Zlot, okolinu kuća osumnjičenih, groblje, pojate, šupe, nepristupačni teren u Lazarevom kanjonu. Tokom jučerašnjeg dana, pripadnici Sektora za vanredne situacije pretraživali su potok u blizini kuće jednog od osumnjičenih za ubistvo, piše RTS.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke.

U ponedjeljak je pretraživan drugi dio Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, duboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju. Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Riječ je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu. Tužilaštvo je saopćilo da je D. D. priznao zločin, dok se Ј. S. branio šutnjom. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor ЈP "Vodovod" u Boru podnio je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.