UHAPŠEN PA PUŠTEN

Kriminalac s Džidžikovca prijetio Sarajki i njenoj porodici: Govorio je da će nas ubiti, silovati mi kćerku

Mog supruga je prije koju godinu pretukao palicom za šta je izdržao kaznu

Policijska uprava Centar Sarajevo. Avaz

17.4.2024

Redakciji “Dnevnog avaza” obratila se A. D. (identitet poznat redakciji) iz Sarajeva koja je zajedno sa svojim suprugom jučer Policijskoj upravi Centar prijavila komšiju J. H. zbog prijetnji.

 Ranije osuđivan za više krivičnih djela

Njihov komšija je osoba ranije osuđivana za više krivičnih djela, a poznat je i po stalnim napadima na druge stanare zgrade ulici Džidžikovac, ugledne građane koji godinama trpe ovog nasilnika.

Vjerovatno iz osvete, J. H. ponovo napada porodicu A. D. jer je prije koju godinu bio osuđen zbog napada na njenog supruga kojem je palicom nanio teške povrede.

Sve je eskaliralo tokom jučerašnjeg dana, kada je A.D. i njenog supruga koji je pripadnik jedne policijske agencije, po izlasku iz garaže na ulici presreo u svom automobilu.

- Zaustavio se i otvorio prozor na automobilu i ničim izazvan počeo nam psovati, meni vlašku majku koja sam Bošnjakinja, psovao mi mrtvo dijete. Moj sin je preminuo 2011. godine. Prijetio nam je ubistvom, silovanjem kćerke. Ja ću sve uraditi da zaštitim svoju djecu- kazala je A. D.

Prošle godine izašao iz zatvora

Prijetnje su shvatili ozbiljno jer ih je i ranije napadao, jedne prilike im je opljčkao stan, a stvari prodao ženi u ulici Sutjeska. Zbog napada na njenog supruga J. H. izdržao kaznu od godinu i po zatvora.

- Bili smo mirni dok je bio u zatvoru. Nakon puštanja na slobodu počinje sa napadima na moju porodicu. Od 23. decembra 2023. godine stalno smo mu na meti. On ima tako debeo dosje, a sve što prijavimo završava u ladici. Mi se njemu ne obraćamo , a on nam svaki put ne da mira. Nedavno nas je blokirao svojim automobilom kod Francuiske ambasade i to smo prijavili policiji. Zvala sam i SIPA-u , ne znam više kome da se obratim da zaštitim djecu - kazala je naša sagovornica.

Policija je odmah nakon prijave o prijatnji sinoć privela J. H., ali je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu.

- Tužilac je rekao da nema elemenata za njegovo dalje zadržavanje. On je prije nas izašao iz Policijske stanice- kazala nam je A. D.

Poznato je da je J. H. napadao i druge stanare zgrade, a o čemu su mediji ranije pisali. Palio im je vozila, bušio pneumatike,  ukrao akumulator iz vozila i prodao ga .

Odgovor iz MUP-a KS

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za portal “Avaza” je potvrđeno da su S. D. i A. D. jučer pristupili u Policijsku upravu Centar i prijavili J. H. za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

- Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela- odgovoreno nam je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.