ISTRAGA U SELU

Novi detalji zločina u Rumuniji: Malu Mariju ubio ujak, polugola i krvava bačena u žbunje

U toku opsežna policijska potraga za ujakom

Policija traga za ujakom. Facebook

B. C. / Telegraf

25.5.2024

Mala Marija (8), koja je noćas pronađena mrtva u žbunju u ataru sela Jajia kraj Botošana, najvjerovatnije je silovana i potom ubijena, piše Telegraf.rs.

Sumnja se da je djevojčica, koja je sinoć nestala oko 20 sati na putu do kuće rođaka i više se nije vratila, stradala od ruke svog ujaka.

Tijelo djevojčica pronađeno je u žbunju u noći između petka i subote polugolo i krvavo, a navodno je ujak silovao i ubio dijete. U toku je potraga za njim.

Prema navodima rumunskih medija, Marija je sinoć oko 20 sati krenula od svoje ka ujakovoj kući, ali navodno do tamo nikad nije stigla, a potom se nije ni kući vratila. Zabrinuti, roditelji su pozvali policiju.

Uslijedila je opsežna potraga u kojoj su učestvovali brojni pripadnici policije, vatrogasci i građani, koja je trajala do duboko u noć. Nažalost, dijete je na kraju pronađeno mrtvo u žbunju.

Policija sada traga za osumnjičenim za ubistvo i silovanje djeteta. Raspoređeni su u radijusu od oko 40 kilometara od mjesta zločina i zaustavljaju vozače kojima pokazuju njegovu fotografiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.