TRAGEDIJA KOD ZRENJANINA

Očevidac nesreće u kojoj je poginula žena: Djevojčica je jaukala i tražila majku

U tom trenutku smo vidjeli i stomak, kasnije smo saznali da je bila u sedmom mjesecu

Mercedesom usmrtio Moniku I.. Facebook

B. C. / Blic

26.5.2024

Milorad M. (42), vlasnik stovarišta iz okoline Novog Bečeja, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a nakon što je sinoć oko 21 sat na putu između naseljenih mjesta Novi Bečej i Kumane automobilom marke Mercedes GLE naletio na bicikliste, majku Moniku I. (36) i maloljetnu djecu, koji su vozili osvjetljenim putem, prenosi Blic.

Imala je otvorenu povredu kod butine

U Urgentnom centru zrenjaninske bolnice, žena (36) je od zadobijenih povreda preminula. Jedanaestogodišnjoj devojčici konstatovane su teške tjelesne povrede, dok trinaestogodišnji dječak nije povijređen.

Kako navodi očevidac koji je sinoć tik nakon nesreće naišao na lice mjesta, Moniku I. nije odmah vidio.

- Nekoliko trenutaka nakon nesreće sam se zadesio na licu mjesta, još je bila vidljiva prašina nakon udesa. Vidio sam da je desna strana automobila raznesena. Kada sam izašao iz automobila vidio sam bicikle pored puta i djevojčicu koja leži. Devojka i ja smo odmah okrenuli dijete na bok i pružili joj pomoć, nakon čega se probudila. Jaukala je na bolove u leđima i lijevoj nozi i odmah pitala gde je mama. Pitao sam je „koja mama“, kada mi je djevojka rekla da u kanalu leži žena. Djevojka je odmah otrčala da joj pomogne međutim nije uspjela da je probudi. Nije htjela da je pomjera jer je imala vidljive povrede na nozi kod članka, otvorenu povredu kod butine. U tom trenutku smo vidjeli i stomak, ali nismo znali u kom je mjesecu, odnosno kasnije smo saznali da je bila u sedmom - navodi on.

On navodi da je, čim je izašao iz svog vozila, pitao Milorada M. da li je pozvao Hitnu pomoć.

- Okrenuo sam se i vidio vlasnika vozila koji priča telefonom. Pitao sam ga da li je zvao hitnu, a on mi odgovara „Sada ću“. Rekao sam: „Šta sada ćeš, pričaš na telefon, a ima povrijeđenih“. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć, koja je stigla za 4, 5 minuta, i policiju. Majka i djeca su bili osvjetljeni, nosili su i prsluke, sve po protokolu. Nego je on kucao poruku, obilazio ih i nije gledao u put, a već je poznat kao čovjek koji divlja po našim putevima. Povrijeđene su prevezli u Zrenjanin, ali je žena preminula usljed unutrašnjeg krvarenja - navodi očevidac.

Čovjek je vikao i zapomagao

Prema njegovim rečima, dječak je imao ogrebotinu na leđima.

- Dječak je hodao i kukao jer je vidio majku. Pitao me je: „Da li je mama u redu“, rekao sam mu da jeste. Djevojčica je htjela da vidi mamu, ali sam je ja zamolio da se ne pomjera, rekao sam da će sve biti uredu. Dječak je usplahireno prišao i vikao da mora da ode po tatu, ja sam ga pitao gde je tata, a on mi je rekao da je tu blizu jer imaju salaš gdje čuvaju ovce. Tu se pojavio još jedan čovjek koji je odvezao dječaka po oca. Potreseni muškarac, kada je došao i vidio situaciju, krenuo je ka vozaču, ali su ga trojica policajaca jedva zadržala. Čovjek je vikao i zapomagao - navodi očevidac teške nesreće.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, koje će utvrditi sve detalje saobraćajne nesreće sa smrtnih ishodom.

Milorad M. koji je naletio na bicikliste podvrgnut je alkotestu, a Mercedes je odvezen na vanredni tehnički pregled. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužilaštvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.