SUDAR KOD TOMISLAVGRADA

Teže povrijeđena četveročlana porodica iz Travnika, među njima i dvoje djece

Dvoje je prevezeno u mostarsku bolnicu

Policija obavila uviđaj. Facebook

B. C. / Hercegovina.info

17.6.2024

Na magistralnoj cesti Tomislavgrad - Posušje, jutros u 7:20 sati u mjestu Mrkodol došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su četiri osobe povrijeđene, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje MUP-a Livno.

U ovoj nesreći učestvovao je automobil VW Touran za čijim je upravljačem bila osoba M.H. (34) iz Travnika, te teretno vozilo (kombi) Renault za čijim upravljačem je bila osoba M.J. (21) iz Mostara.

Kako je potvrđeno, četiri osobe iz vozila VW Touran su zadobile teške tjelesne ozljede, među kojima je dvoje djece. Vozač kombi vozila je prošao bez ozljeda.

Osim vozača Tourana, ozlijeđena je i osoba A.H. (53), te djeca koja su 2017. i 2018. godište. Svi su članovi iste obitelji i svi su iz Travnika. Osoba A.H. i dijete rođeno 2018. godine su zbog težine ozljeda transportirani u Sveučilišu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, dok su vozač Tourana i drugo dijete prebačeni u županijsku bolnicu u Livnu.

Zbog ove nesreće saobraćaj na tom dijelu ceste bio je obustavljen. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac koji je vodio uviđaj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.