GLOBUS

Najmoćnija žena svijeta ima jednu želju, otkrila je u razgovoru s djecom

Avaz.ba

17.9.2017

Njemačka kancelarka Angela Merkel otkrila je danas da joj je jež omiljena životinja, da voli špagete i pileću supu i da sanja da bude astronaut na jedan dan.  

To su neki od privatnih detalja koje je Merkelova otkrila odgovarajući na pitanja djece, sedam dana pred parlamentarne izbore u Njemačkoj na kojima ona vodi bitku za svoj četvrti mandat. 

Više od 150 djece odazvalo se pozivu njene konzervativne Kšćansko-demokratske unije, a njemačka kancelarka pažljivo je slušala različita pitanja.

Djeca su je pitala šta bi uradila u borbi protiv klimatskih promjena i koji je bio najbolji trenutak njenog života, na šta je ona odgovorila da je to dan kada je upoznala svog drugog muža, kvantnog hemičara Joakima Zauera.  

Dok su neki tinejdžeri nervozno čitali pitanja o elektranama na ugalj i plastičnom zagadjenju okeana, mlađu djecu su uglavnom zanimale lične stvari. 

 Plavokosa devojčica pitala ju je kada je izgubila prvi zub, a Merkel joj je odgovorila da je to bilo "kada je pošla u školu i kada je bila njenih godina", prenosi Kurir.
 

Kancelarka je otkrila i da joj je omiljena boja različak plava, da od odjeće najviše voli vuneni džemper, i da je ljubitelj plivanja i baštovanstva.

Angela Merkel (63) nema djece, ali je djelovala da uživa s djecom, pa je produžila predviđeno vrijeme za pitanja, igrala s djecom uz pop muziku i sve ih pozvala da se slikaju s njom.

  Djeca su izgleda podjednako uživala u njenom društvu, uz kokice, sladoled i hotdog. Dočekala su je entuzijastičnim aplauzom i čekala u redu da dobiju njen autogram.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.