GLOBUS

Najpametnija svjetska organizacija ponudila Trampu i Tilersonu da im organizuje dvoboj

Fena

11.10.2017

Organizacija najpametnijih ljudi na svijetu ponudila se da će organizirati dvoboj američkog predsjednika Donalda Trampa (Trumpa) i državnog sekretara Reksa Tilersona (Rex Tillerson) kako bi se utvrdilo tko je od njih dvojice inteligentniji, objavio je "Washington Post".

Od svih gorućih pitanja Amerikanaca aktuelnoj administraciji, dilema o tome ko je pametniji, predsjednik ili državni sekretar, zasigurno nije na vrhu prioriteta, no međunarodno udruženje koje okuplja najinteligentnije ljude svijeta - Mensa, bez obzira na to ponudila se da riješi pitanje.

Bizarna priča o umnim sposobnostima Trampa i Tilersona krenula je prošle sedmice, kada je nekoliko američkih medija objavilo da je državni sekretar svog predsjednika nazvao "kretenom". Tramp je odgovorio pozivom na mentalni dvoboj.

"Mislim da je to lažna vijest, ali ako je to rekao, onda ćemo morati usporediti testove inteligencije. I mogu vam odmah reći ko će pobijediti", kazao je Tramp u razgovoru za Forbes. 

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Hakabi Sanders (Huckabee) kasnije je taj komentar nazvala "šalom".

"Američka Mensa bit će sretna što može organizirati testiranje predsjednika Trampa i tajnika Tilersona", objavio je glasnogovornik Mensa-e Čarls Braun (Charles Brown). 

Mensa je međunarodna organizacija sa samo jednim uvjetom za članstvo - rezultatom na standardiziranom IQ testu višim od 98 posto ukupne populacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.