MISTERIJA

Policajac otkrio zašto malena Medi nikada neće biti pronađena

Jutarnji.hr

3.4.2018

Britanske vlasti namjeravaju potrošiti još 100.000 funti na potragu za djevojčicom Medelin Mekejn (Madeleine McCann), koja je 2007. nestala iz apartmana u Portugalu tokom ljetovanja s roditeljima.

Njihov plan kritizirao je policajac koji je odbio voditi istragu o nestanku tada trogodišnje djevojčice. Policajac Kolin Saton (Colin Sutton) rekao je da u okolici mjesta Praja da lus (Praia da Luz), gdje je nestala malena Medi, ima čak 600 drevnih bunara i da njeno tijelo može biti u bilo kojem od njih, prenosi Jutarnji.hr.

- Istražitelji imaju vrlo nezahvalan zadatak u kojem je gotovo nemoguće uspjeti ako nemate informaciju na koje bi se tačno područje trebalo fokusirati. Tamo je vrlo lako sakriti nešto bez straha da će biti pronađeno - ocjenjuje Saton u australskom dokumentarcu koji će biti emitiran idućeg vikenda.

S tom ocjenom slaže se profesor sudske medicine Dejvid Berklej (David Barclay), koji je izjavio da je područje oko Praja da lus „najbolje mjesto za sakrivanje leša koje je ikad vidio“.

I novinar ''Portugal Newsa'' Pol Lukman (Paul Luckman) rekao je da na tom području „ima puno mjesta za skrivanje“.

Malena Medelin nestala je 3. maja 2007. iz apartmana dok su njeni roditelji bili u obližnjem restoranu na večeri. Slučaj otad intrigira britansku, ali i svjetsku javnost.

Kejt i Geri Mekejn (Kate i Gerry McCann) ne odustaju od potrage za kćerkom koja sada, ako je živa, ima već 14 godina. Britanski mediji nedavno su objavili kako su prikupili 728.508 funti putem fonda ''Find Maddie'' da bi mogli plaćati privatne istražitelje.

Većina novca je od javnih donacija te prihoda od prodaje knjige Kejt Mekejn o kćerkinom nestanku, koja je postala bestseler.

Policajac Kolin Suton (Colin Sutton) rekao je da je odbio voditi istragu u nestanku malene Medi nakon što mu je visokopozicionirani prijatelj iz policije dojavio da će istragu morati usmjeravati, tako da zaključak bude kako je djevojčica oteta, a njeni roditelji nevini, i pri tome zanemariti sve tragove koji bi upućivali na drugačiji slijed događaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.