SPORT

Osveta Izraelca: Englezi Abramoviču odbili izdati vizu, on planira prodati Čelzi

Index.hr

1.6.2018

Ruski milijarder Roman Abramovič spreman je prodati Čelzi, a kako se špekulira u medijima, cifra koju će tražiti za ovaj klub je najmanje 1,2 milijarde eura.

Klub je Abramovičevu odluku jučer potvrdio na službenim stranicama, a kao razlog naveli su ''nepovoljnu klimu za ulaganje'' te da su stopirani svi planovi oko rekonstrukcije. 

Potvrda tome je i činjenica da je bogati Rus zamrznuo projekt rekonstrukcije Stamford bridža, u čije renoviranje je bio spreman uložiti oko milijardu funti.

Vlasnik nogometnog kluba Čelzi u ponedjeljak je dobio izraelsko državljanstvo i preselit će se u Tel Aviv, gdje je kupio nekretninu, objavili su izraelski mediji. 

Abramovič je redovno posjećivao Izrael, a mediji prenose da je u staroj četvrti Tel Aviva, blizu morske obale, kupio nekadašnji hotel. Pretpostavlja se da će Abramovič biti najbogatija osoba u Izraelu, a brojni Izraelci sanjaju već da će Rus uložiti i u njihov nogomet te od tamošnjih klubova napraviti evropski važne aktere.

Do preokreta u Abramovičevom životu došlo je nakon što su mu britanske vlasti odbile izdati boravišnu vizu zbog koje je izgubio pravo na poslovanje u toj zemlji, prenose mediji.

Abramovič inače slovi za jednog od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji otkad je 2003. kupio prvoligaški nogometni klub. Njegova britanska viza je istekla prošli mjesec, a proces obnove vize se neuobičajeno odužio. Britanska vlada je odbila komentirati taj slučaj.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.