HOROR

Leš malene Jasmine su sakrili u kofer: Par se drogirao, a njihova kćerka je umrla od gladi i žeđi

Ostavljali su je satima samu u njenoj sobi u potkrovlju

Jasmina je pronađena mrtva 4. avgusta 2015. godine. Facebook

Avaz.ba

29.11.2018

Džesika (Jessica, 35) i Hanspiter (Hanspeter, 55) su se drogirali i zanemarivali kćerku. Dijete je umrlo sa samo 23 mjeseca. Paru je u utorak počelo suđenje. 

Jasmina je pronađena mrtva 4. avgusta 2015. godine u podrumu kuće u gradu Štadu u Švicarskoj.

Njenim roditeljima je suđenje počelo u utorak. Majci prijeti deset i po godina zatvora, a ocu osam. Prema optužnici par je od 2012. godine do avgusta 2015. redovno uzimao kokain.

Džesika T. se drogirala u trudnoći i kasnije dok je dojila. Kada je Hanspiter H. krajem 2014. godine ostao bez posla, počeo se još više drogirati. Džesika i njen partner su toliko bili zaokupljeni svojim problemima da su počeli dijete zanemarivati.

Ostavljali su je satima samu u njenoj sobi u potkrovlju. Nisu ju hranili niti se brinuli za njenu higijenu. Djevojčica je umrla 3. jula 2015. godine.

Uprkos visokim temperaturama, roditelji su dijete ostavljali satima u potkrovlju. Kada je Džesika konačno ušla u sobu, beba je bila mrtva. Umrla je od gladi i žeđi.

Mrtvo tijelo su ostavili da nekoliko dana leži u dječijoj sobi, a onda ga je Džesika sakrila u kofer na točkiće. Kofer su stavili u podrum, gdje je kasnije tijelo pronađeno, piše 20Minuten.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.