PROBUDIO SE IZ KOME

Oglasio se Džejkob Blejk motivirajućom porukom iz bolnice, paralizovan i u bolovima

Molim vas, kažem vam - promijenite vaše živote

Jackob Blake. Twitter printscreen

Avaz.ba

6.9.2020

Afroamerikanac Džejkob Blejk (Jackob Blake), kojeg je policajac prije dvije nedjelje u Kenoši upucao sedam puta u leđa nakon čega su grad zahvatili protesti, jučer uveče se obratio svojim pristalicama iz bolničkog kreveta i poručio im da se sve u životu može promijeniti u jednom trenutku, prenio je CNN.

- Samo želim da kažem svima vama mladima i čak onima starijima od mene - postoji mnogo toga u životu da se proživi. Vaš život i ne samo vaš život, vaše noge - nešto što morate da pokrećete okolo, da vas nose kroz život - može se oduzeti samo tako u trenutku - rekao je Blejk, koji je nakon incidenta ostao paralizovan od struka nadole.


- A tvrdim vam da ovakva sra*a kroz koja biste prošli - spajalice, imam hirurške spajalice u mojim leđima, u stomaku - ne želite da se suočavate s tim. Svih 24 sata tu je bol, bol u stomaku. Boli kad dišem. Boli kad se pomijeram sa strane na stranu. Boli kad jedem. Molim vas, kažem vam - promijenite vaše živote. Ako se držite zajedno, zarađujete, olakšavate sve našim ljudima tamo. Toliko je mnogo vremena protraćeno - naveo je Blejk u video snimku koji je njegov advokat objavio na Twitter profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.