REAKCIJE

CNN: Užasna debata, udarac demokratiji!

Urednik CNN piše da je to bila, bez sumnje, najgora rasprava koju je ikada obrađivao u svoje dvije decenije bavljenja ovim poslom

Gledatelji nisu ništa naučili iz debate. AFP

G. M. / Avaz.ba

30.9.2020

Američki CNN u jutrošnjoj analizi piše da je sinoćnja debata predsjedničkih kandidata u SAD bila „užasna“.

- Bila je ovo apsolutno užasna rasprava koja apsolutno nije učinila ništa za edukaciju javnosti o dvojici kandidata i onome što bi oni učinili kad bi im se dalo četiri godine da budu predsjednici Sjedinjenih Država - navodi se u komentaru najpoznatije američke televizije.

Urednik CNN-a piše da je to bila, bez sumnje, najgora rasprava koju je ikada obrađivao u svoje dvije decenije bavljenja ovim poslom.

Stvari čini još gorima to što se ovakva debata dešava u vijeme kada je više od 200.000 Amerikanaca umrlo od Covid-19, a projekcije sugeriraju da bi se taj broj mogao udvostručiti do 1. januara.

- To je, jednostavno rečeno, bila medvjeđa usluga za demokratiju - stoji u uredničkom komentaru CNN-a.

Podsjetimo, predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) i njegov izazivač Džo Bajden (Joe Biden) žestoko su se sukobili u jednoj od najhotičnijih rasprava kandidata za Bijelu kuću.

U dvoboju koji je prekidan ljutitom vikom i prozivanjem, oni su raspravljali o pandemiji, nasilju na protestima, ekonomiji, pa čak i svojim porodicama.

Rasprava je obilježena svađom, uvredama i stalnim prekidanjima sagovornika.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.