PREDSJEDNIK SAD-A

Pogledajte što je Tramp tačno potpisao u bolnici "Walter Reed": Ovo je jedan reality show!

Sporne fotografije objavila je sama Bijela kuća, a istima se pohvalila i Donaldova kći, Ivanka Tramp: "Ništa ga ne može spriječiti da radi za američki narod", napisala je na društvenoj mreži.

Donald Tramp. Getty

D. H. / Jutarnji.hr

5.10.2020

Iako mu je potvrđena zaraza koronavirusom, Donald Tramp (Trump) fotografirao se u medicinskom centru Walter Reed dok je potpisivao "važan dokument" kako bi pokazao svijetu da i dalje naporno radi, no ispostavilo se da američki predsjednik zapravo nije potpisao ništa jer je papir na njegovu stolu bio - prazan!

Uočili su to korisnici društvenih mreža, a Twitter su odmah preplavile provokacije na njegov račun, uz neizostavan i posprdan hashtag #Staged (u prijevodu na hrvatski - namješteno).

Sporne fotografije objavila je sama Bijela kuća, a istima se pohvalila i Donaldova kći, Ivanka Tramp: "Ništa ga ne može spriječiti da radi za američki narod", napisala je na društvenoj mreži.

- Vidi se od koga si naslijedila radnu etiku. Kakav otac, takva kći - poručili su joj sunarodnjaci.



- Ovako izgleda predsjedništvo reality zvijezde, sve je inscenirano! - komentirali su tviteraši.

I novinar Bijele kuće Andrju Feinberg (Andrew Feinberg) također je pažljivo pregledao fotografije, a nakon zumiranja jedne od njih otkrio je da se Tramp "potpisuje na prazan list papira".

- To je jedina vrsta 'posla' koju on zna raditi. I u njegovu umu, sve dok izgleda kao da radi i dok njegova vojska sljedbenika u to vjeruje, to je dobro, ako ne i bolje nego da on zapravo nešto radi - objavio je jedan korisnik na Twitteru.

Historičarka Ales von Tuncelman (Alex von Tunzelmann) kritizirala je i predsjednikovo nenošenje maske: "Nadam se da njegova taština nije ugrozila fotografa".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.