MIT ROMNI

Republikanski senator oštro napao Trampa: Stvara političku atmosferu natopljenu mržnjom

Rekao je da je "uznemiren" smjerom u kojem ide američka politička debata

Romni i Tramp. agencije

Fu. M.

13.10.2020

Republikanski senator Mit Romni (Mitt Romney), nekadašnji kandidat za američkog predsjednika, optužio je Donalda Trampa (Trump) da pridonosi stvaranju predizborne političke atmosfere "natopljene mržnjom", što ostatak svijeta "zgranuto" posmatra, a u kritikama je štedio demokratskog kandidata.

Rekao je da je "uznemiren" smjerom u kojem ide američka politička debata.

- Potonula je "u užasan glib pun mržnje neprikladne za slobodnu zemlju, a još više za kolijevku moderne demokracije - rekao je.

Senator ocjenjuje da su za takvo ozračje krivi i republikanci i demokrati. Međutim, nabrojio je više izjava koje je izrekao upravo predsjednik Donald Tramp, kandidat republikanske, Romnijeve stranke.

- Predsjednik naziva demokratsku kandidatkinju (Kamala Haris) za potpredsjednicu 'čudovištem',  u nekoliko navrata ponovio je da je predsjednica  Zastupničkog doma (Nansi Pelosi) 'šašava', poziva ministarstvo pravosuđa da strpa u  zatvor bivšeg predsjednika (Baraka Obamu),  napada guvernerku Mičigana na dan kada je otkriveno da je planirana njezina otmica - piše Mit Romni u poruci na Twitteru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.