AMERIKA

Pogledajte kako je "Fox" prekinuo prijenos konferencije Trampovog tima

Ona optužuje drugu stranu da žele prevaru i pozdravljaju ilegalno glasanje, kazao Kavuto

Fox prekinuo konferenciju. Index

Fu. M.

10.11.2020

Kayleigh McEnany jučer je održala pres-konferenciju u dvostrukom svojstvu - glasnogovornice Bijele kuće, ali i Trampove kampanje.

Iako su sve relevantne američke TV kuće (uključujući "Fox News"), baš kao i agencija AP, objavile da je na predsjedničkim izborima pobijedio demokratski kandidat Džo Bajden (Joe Biden), Tramp i dalje ne priznaje poraz te najavljuje pravnu bitku.

- Postoji samo jedna stranka u Americi koja pokušava držati promatrače izvan prostorija u kojima se broje glasovi. Ta stranka je Demokratska stranka. Takva pozicija se ne zauzima kad želite poštene izbore. Ne protivite se istrazi o glasanju kad želite poštene izbore. Ne protivite se našim naporima da izbori budu transparentni kad želite poštene izbore. Takve pozicije zauzimate kad želite prevaru i kad pozdravljate ilegalno glasanje - rekla je McEnany na pres-konferenciji.

U tom trenutku, voditelj "Fox Newsa" Neil Kavuto (Cavuto) naprasno se ubacio u prijenos uz riječi: "Mislim da ovdje moramo biti vrlo jasni. Ona optužuje drugu stranu da žele prevaru i pozdravljaju ilegalno glasanje. Ako nema više detalja kojima bi poduprla te tvrdnje, ne mogu u dobroj vjeri ovo nastaviti prikazivati."

- Želim se uvjeriti imaju li možda nekih dokaza za takve tvrdnje. Ovo je eksplozivna optužba, tvrde da druga strana namješta i vara. Ako iznese dokaz, vratit ćemo prijenos - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.