OGRANIČEN PRISTUP

Twitter suspendovao nalog kongresmenke koja je najavljivala Bajdenov opoziv

Dio američkog društva i Republikanska stranka optužuju Twitter i druge društvene mreže da cenzurama i zabranama nastoje da zadovolje interese nove američke administracije

N. Aj. / Srna

19.1.2021

Merdžori Tejlor Grin na Twitteru najavljivala opoziv Bajdena. Agencije

Onaj ko najavi da će podnijeti zahtjev za impičment odnosno smjenu novoizabraog američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) rizikuje da bude izbrisan sa Twittera.

Onako kako su demokratski kongresmeni dočekali Donalda Trampa (Trump) kada je ušao u Bijelu kuću, tako će i republikanci dočekati demokratu Bajdena, navodi "Geopolitika".


Poslovne aktivnosti porodice Bajden

Trampa su optuživali za veze s Rusijom i dva puta pokušavali njegov opoziv, a kongresmenka Merdžori Tejlor Grin (Marjorie Taylor Greene) to isto sada najavljuje Bajdenu zbog njegovih navodnih veza sa Kinom i Ukrajinom.

Konkretno, zbog neriješene afere sa njegovim sinom Hanterom (Hunter) u gasnom biznisu u Ukrajini u vrijeme kada je njegov otac Džo bio potpredsjednik SAD u Obaminoj administraciji i zadužen za pitanje postrevolucionarne Ukrajine, kao i zbog nerazjašnjenih poslovnih aktivnosti porodice Bajden sa izvjesnom kineskom kompanijom.

Društvena mreža Twitter ograničila je pristup Grin odmah nakon što je ona najavila kako će pokrenuti opoziv Bajdena već prvog radnog dana poslije njegove inauguracije.

Kršenje internih pravila društvene mreže

Sada Merdžori neće moći da objavljuje nove postove, a Twiter je optužio za "kršenje internih pravila društvene mreže".

O ovom slučaju već pišu svjetski mediji, između ostalih i britanski "Telegraf".

Dio američkog društva i Republikanska stranka optužuju Twitter i druge društvene mreže da cenzurama i zabranama nastoje da zadovolje interese nove američke administracije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.