AMERIKA

Objavljen Trampov snimak: Čestitao Uskrs "radikalnim ljevičarskim luđacima"

Sretan Uskrs svima, uključujući radikalne ljevičarske luđake koji su namjestili naše predsjedničke izbore i žele uništiti našu zemlju, poručuje Donald Tramp

Donald Tramp. Agencije

A. Ka./ Index.hr

5.4.2021

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) objavio je u nedjelju uskrsnu poruku u kojoj želi sretne blagdane "svima" i zatim ponovio teoriju urote o izbornoj prevari koja je izazvala napad na američki Kapitol.

- Sretan Uskrs svima, uključujući radikalne ljevičarske luđake koji su namjestili naše predsjedničke izbore i žele uništiti našu zemlju - poručuje on.

S obzirom na to da su bivšem predsjedniku društvene mreže zabranjene nakon pobune, njegovu uskrsnu poruku putem Twittera podijelili su aktivni korisnici, među njima i reporter New York Timesa Kenneth Vogel.

- Isus to ne bi bolje rekao - dopisao je Vogel uz tu poruku.

Tramp je uvjerljivo poražen na izborima 2020. i nema dokaza da je ishod rezultat prevare. Predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) i prva dama Džil (Jill) Bajden u svojoj su uskrsnoj poruci potaknuli Amerikance na vakcinisanje dok zemlja provodi drugi Uskrs u sjeni pandemije Covida-19.


Vakcinisanje je Bajden u poruci na Twitteru nazvao "moralnom obavezom" te dopisao:

- Vašim porodicama želimo zdravlje, nadu, radost i mir. Svima sretan Uskrs!

I nekadašnji predsjednik Barak (Barack) Obama oglasio se u povodu Uskrsa.

- Nadam se da ćemo ovog Uskrsa svi naći vremena da razmislimo o blagoslovima koje uživamo i nadi koju imamo u svjetliju budućnost - tvitao je 44. predsjednik.

- Naša porodica svima želi siguran i sretan Uskrs - piše u poruci.

Twitter računi povezani s predsjednicima Bilom Klintonom (Bill Clinton) i Džordžom Bušem (George W. Bush) nisu bili aktivni u nedjelju ujutro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.