PROLAZI 10 NAJBOLJIH

Prva polufinalna večer Eurosonga: Nastupila predstavnica Hrvatske

Nastupa 16 zemalja

Albina. Screenshot

A. K.

18.5.2021

Albina predstavila Hrvatsku

Predstavnica susjedne Hrvatske Albina nastupila je deseta. 

- Nadam se da ću strah i tremu, koje će sigurno biti, ostaviti po strani i da će se prvenstveno vidjeti taj užitak na sceni, a i da će plasman biti odraz tog užitka - kazala je.

Predstavnica Rusije Manizha nastupila je s pjesmom "Russian Woman". Umjetnica rođena u Tadžikistanu ne samo da piše vlastitu glazbu i tekstove, već i snima, režira i montira svoje videozapise, stvara vlastiti vizualni sadržaj. Posvećenost stvaranju vlastite umjetnosti započela je kad je počela proizvoditi kratke filmove za Instagram.

Litvanci otvorili show

Ovogodišnju Euroviziju otvorili su litvanski pop-rock sastav The Roop. Poznati su po osebnujim nastupima i plesnim pokretima.

Domaćini otvorili program

Program se vodi uživo iz Ahoy Arene. U Nizozemskoj se večeras 10 zemalja natječe za mjesto u velikom finalu koje će se održati u subotu navečer.

Bira se deset najboljih

Prva polufinalna Eurosonga održava se večeras, a nastupat će predstavnici 16 zemalja. U finale će se plasirati 10 najbolje ocijenjenih natjecatelja.

Nastupaju Hrvatska, Litva, Slovenija, Rusija, Švedska, Australija, Sjeverna Makedonija, Irska, Cipar, Norveška, Belgija, Izrael, Rumunjska, Azerbajdžan, Ukrajina i Malta. 

Javni servis BiH ni ove godine ne prenosi ovo muzičko takmičenje. Međutim, Hrvatska radiotelevizija će prenositi sve tri večeri.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.