HAOTIČNI PRIZORI

Stanovnici Haitija atentatore zavezali pa krvave vukli kroz grad

Još nisu objavljeni motivi za atentat

Uznemirujući snimci. Avaz

M. B.

9.7.2021

Na društvenim medijima osvanuli su videi građana Haitija koji vuku krvave i pretučene bivše kolumbijske vojne plaćenike kroz sirotinjske četvrti Port-au-Princea, optužene za atentat na predsjednika.

Snimka prikazuje kako dvojicu osumnjičenih Kolumbijaca zavezane vuku ulicama. Jedan od muškaraca bio je bez majice i obliven krvlju dok ih građani prate i viču.


Policija je saopštila kako je 26 Kolumbijaca i dvojica američkih državljana bilo uključeno u napad na predsjednika Jovenela Moisea u ranim jutarnjim satima u srijedu, ali nisu objavljeni njihovi motivi za zločin, prenosi "Daily Mail".

Među uhapšenima su James Solages (35) i Joseph Vincent, obojica američki državljani rođeni na Haitiju, koje se na snimkama vidi s još 17 osumnjičenih. Ostali napadači su ili u bijegu ili ubijeni.


Privremeni premijer Claude Joseph, koji bi trebao biti zamijenjen ove sedmice, proglasio je ''vanredno stanje'' i preuzeo vlast u zemlji, što osporava čovjek kojeg je Moise imenovao svojim nasljednikom, Ariel Henry.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.