POGINULO OSAM LJUDI

Najnoviji detalji nesreće u Milanu: Avion odjednom promijenio rutu, u zraku bio samo 11 minuta

Avion je gorio i samo se srušio. Nisu se vidjeli nikakvi manevri pilota, jednostavno se srušio, rekao je jedan od svjedoka

E. Ć.

3.10.2021

Mjesto nesreće nakon što je požar ugašen - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Stravična nesreća dogodila se u Milanu gdje je u blizini stanice podzemne željeznice u San Donato Milanese pao avion u kojem je bilo osam ljudi, od čega dva člana posade i šest putnika, među kojima je bilo i jedno dijete.

- Avion je gorio i samo se srušio. Nisu se vidjeli nikakvi manevri pilota, jednostavno se srušio - rekao je jedan od svjedoka nesreće. 

Naime, pilot je bio Dan Petresku, Rumun s njemačkim državljanstvom , a prema prvim informacijama riječ je o avionu Piper Pilatus PC-12, koji može primiti devet putnika. Među stradalima je i jedan francuski državljanin. 

Drugi u tom području čuli su eksploziju kad se avion srušio na zgradu. Na mjestu događaja vidio se plamen i dim, a nekoliko parkiranih vozila se zapalilo, rekli su svjedoci. 

Prema informacijama koje pristižu avion se srušio nakon samo 11 minuta pošto je uletio. "Corriere dela Sera" piše da je odjednom, umjesto da nastavi rutu prema jugu, skrenuo prema San Donatu gdje se srušio. Nije upućen nijedan poziv za pomoć. Istraga Agencije za sigurnost letenja je u toku, ali još uvijek nije pronađena crna kutija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.