NJUJORK

Nekada moćna milionerka se požalila: Krhka sam, muče me i daju mi truhlu kranu

Maksvel je uhapšena u julu 2010. zbog optužbi da je učestvovala u seksualnoj eksploataciji i zlostavljanju maloljetnih djevojčica od strane pedofila Epstajna

Maksvel 2010. (lijevo) i Maksvel 2021. (desno). AVAZ

E. Ć.

15.11.2021

Nekada moćna milionerka Gislejn Maksvel (Ghislaine Maxwell) proživljava pakao u zatvoru Metropolitan u Njujorku. Ona je uhapšena u julu 2020. godine zbog optužbi da je učestvovala u seksualnoj eksploataciji i zlostavljanju maloljetnih djevojčica od strane pedofila Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein).

Po prvi put je govorila o živom paklu iza rešetaka u zatvoru u Njujorku. Maksvel se požalila da su je čuvari zlostavljali i da joj daju truhlu hranu.

Ova milionerka je u nedjelju po četvrti put podnijela zahtjev za puštanje nakon plaćanja kaucije, ali je on, kao i prethodna tri puta, odbijen. Maksvel je proteklih 16 mjeseci provela u samici, prostoriji od nešto manje od deset kvadratnih metara. 

- Nijednom nisam pojela nijedan hranljiv obrok. Nisam spavala s ugašenim svjetlima, a neonske lampe su mi oštetile oči. Ne daju mi da spavam bez prekidanja. Svakih 15 minuta pali se svjetlo. Slaba sam, krhka. Nemam energije. Umorna sam. Nemam čak ni cipele odgovarajućeg broja. Daju mi truhlu hranu. U jednoj jabuci su bili crvi. Ne dopuštaju mi ni da vježbam - rekla je Maksvel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.