REGION

U Tirani završen protest, uhapšene dvije osobe zbog paljenja zastave Srbije

Ispred Vlade Albanije u Tirani oko 16 i 30 sati počeo je protest protiv inicijative "Otvoreni Balkan", u organizaciji albanske opozicione Demokratske stranke bivšeg premijera Saljija Beriše

E. T. / Agencije

20.12.2021

Zapaljena zastava Srbije u Tirani. Agencije

Učesnici protesta u Tirani u Albaniji zapalili su zastavu Srbije istaknutu u znak dobrodošlice na ulici koja vodi do Vlade, praćeni burnim odobravanjem okupljenih, a jedan dječak je pao sa bandere pokušavajući da obori zastavu, javlja Tanjug. 

Ispred Vlade Albanije u Tirani oko 16 i 30 sati počeo je protest protiv inicijative "Otvoreni Balkan", u organizaciji albanske opozicione Demokratske stranke bivšeg premijera Saljija Beriše.

Protest je organizovan uoči dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak inicijative za regionalnu saradnju "Otvoreni Balkan", koji se održava danas i sutra u Tirani. Dvije osobe uhapšene su večeras zbog paljenja zastave Srbije tokom protesta u Tirani, javlja albanski portal Top Chanel. 

Oni su odvedeni u policijsku stanicu na ispitivanje, prenosi prištinski Reporteri.

Ambasada SAD u Tirani savjetovala je danas američkim državljanima da izbjegavaju sva velika okupljanja u tom gradu zbog protesta protiv inicijative "Otvoreni Balkan".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.