NOVE MJERE

Portugal uvodi ograničenja zbog omikrona: Od subote rad od kuće

Diskoteke i barovi će biti zatvoreni najmanje do 9. januara

Do 9. januara će se negativni test morati pokazivati pri ulasku u kino, pozorište, vjenčanja, krštenja i sportska dešavanja. the guardian

E. Ć. / Fena

21.12.2021

Portugal ponovo uvodi ograničenja radi sprečavanja širenja koronavirusa iz straha od prijetnje omikoron varijante, uprkos činjenici da ta zemlja ima jednu od najvećih stopa vakcinacije protiv koronavirusa u svijetu.

Dok cifre zaraženih rastu sporo ali uporno, i 87 posto stanovništva je potpuno vakcinisano, vlada je danas objavila novi set restrikcija tokom praznika – sedmicu ranije nego što je planirala.

Premijer Antonio Kosta (Costa) objavio je da će od ponoći u subotu rad od kuće biti obavezan i da će diskoteke i barovi biti zatvoreni. Mjere će biti na snazi najmanje do 9. januara.

Negativni test mora se pokazati pri ulasku u kino, pozorište, na sportska dešavanja, vjenčanja i krštenja tokom tog perioda.

U vanrednim mjerama za Božićnu noć i Božićni dan, kao i za novogodišnju noć i novogodišnji dan, negativni test tražit će se pri ulasku u restorane i druga mjesta javnog okupljanja, prenosi "AP".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.