KALIFORNIJA

Policajci spasili pilota u zadnjem trenutku: Voz udario avion koji je pao na željezničku prugu

Pilot je zadobio posjekotine i modrice, ali je u stabilnom stanju, javljaju lokalni mediji

Policajci spasili pilota. Printscreen

N. Aj.

10.1.2022

Policija u Los Anđelesu u Kaliforniji izvukla je pilota iz "Cessne" koja se srušila na željezničku prugu nekoliko sekundi prije nego što je voz udario u avion u nedjelju i smrskao ga.

Dramatičan videosnimak koji posjeduje Reuters prikazuje kako nekoliko policajaca oslobađa muškarca iz srušenog aviona, koji je pao ubrzo nakon polijetanja u četvrti Pakoima, javljaju lokalni mediji. Policajci i pilot bili su samo nekoliko metara udaljeni od pruge kada je voz koji je prolazio uništio avion.

- Avion nije uspio uzletjeti i sletio je na željezničku prugu na saobraćajnoj raskrsnici. Samo nekoliko sekundi prije sudara, policajci su spasili pilota, a komad krhotine zamalo me pogodio - rekao je Luis Himenez (Jimenez), 21-godišnji kompozitor koji je snimio video.

Pilot je zadobio posjekotine i modrice, ali je u stabilnom stanju, javljaju lokalni mediji. U vozu niko nije povrijeđen.

Odjel je pohvalio svoje službenike napisavši u tvitu da su “pokazali junaštvo i brzu akciju spašavajući život pilotu koji je prisilno sletjeo na željezničku prugu”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.