OBJAVA NA FACEBOOKU

Amra Šabić-El-Rejes o Samanti Pauer: Ne bi me iznenadilo da je jednog dana vidimo u ulozi predsjednice SAD

Ugledna profesorica iz BiH sa američkom adresom oduševljena administratoricom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

Šabić-El-Rayess i Pauer. Avaz

E. Ć.

21.1.2022

Amra Šabić-El-Rejes (Rayess), ugledna profesorica i književnica iz BiH koja živi u SAD, oglasila se na Facebooku, gdje je imala riječi hvale za administratoricu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantu Pauer (Samantha Power), koja se nalazi u trodnevnoj posjeti u našoj zemlji.

Šabić-El-Rejes je podijelila video-izjavu šefice USAID-a koja je govorila o Bosni i Hercegovini. Oduševljena Samantom Pauer, ugledna bh. profesorica sa američkom adresom je rekla kako joj predviđa velike stvari u budućnosti, te da je vidi u ulozi sekretara SAD, a ko zna, možda i kao predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država.

- Evo pogledajte video i odličnu izjavu koji je prije sat vremena dala Samanta Pauer (Samantha Power), koja vodi USAID, iz Sarajeva o Bosni i Hercegovini i ulozi koju SAD igra u kreiranju ujedinjene nekorumpirane Bosne i Hercegovine. Moje predviđanje je da ćemo jednog dana gledati Samantu Pauer kao Sekretara Države SAD-a ili neke druge jednako značajne pozicije unutar sadašnje admnistracije....a ne bi me iznenadilo da jednog dana vidimo ovu sposobnu zenu i stručnjaka u ulozi predsjednice SAD-a - napisala je Šabić-El-Rejes.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.