17 TAČAKA DNEVNOG REDA

U naredna dva dana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

U vrhu predloženog dnevnog reda je Informacija Federalne vlade o epidemiološkoj situaciji u FBiH, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva

U naredna dva dana sjednica Predstavničkog doma FBiH. AGENCIJE

S. S.

8.3.2022

Predsjedavajući Mirsad Zaimović sazvao je za naredna dva dana 30. redovnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Sjednica treba da počne sutra u 10 sati.

U vrhu obimnog predloženog dnevnog reda je Informacija Federalne vlade o epidemiološkoj situaciji u FBiH, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Izmjene Zakona o radu

Na prijedlog Federalne vlade, po hitnom postupku su kandidirane izmjene Zakona o radu te izmjene Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (skraćeni postupak).

Naredne zakonske akte predložili su zastupnici: Sanela Klarić i Vibor Handžić izmjene i dopune Zakona o koncesijama, a izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH zastupnici Zlatko Ercegović, Klub zastupnika Naše stranke, kao i Lana Prlić i Aner Žuljević te zastupnica Milomirka Melank.

Prijedlog zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba s invaliditetom i civilnih žrtava rata, zatim nacrte izmjena ili dopuna Zakona o Agenciji za privatizaciju, potom Zakona o javno-privatnom partnerstvu u FBiH, kao i Zakona o psihološkoj djelatnosti, predložila je Federalna vlada.

Izvještaj sarajevskog aerodroma

Prema najavljenom dnevnom redu, specijalni izvještaj o govoru mržnje u BiH treba da podnese Institucija Ombudsmena u BiH, a izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju Javno preduzeće Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Među predloženim tačkama dnevnog reda za ovu sjednicu je i Izvještaj Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju na osnovu zapažanja Ureda za reviziju o finansijskom ponašanju subjekata i korisnika prošlogodišnjeg budžeta Federacije BiH.

Prema oficijelnoj najavi, sjednica će biti održana u sjedištu Parlamenta FBiH.

U skladu s odlukom Kolegija Predstavničkog doma, svi učesnici prilikom ulaska dužni su predočiti potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o prebolovanom Covid-19 unazad šest mjeseci ili PCR ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.