BIVŠI RUSKI PREDSJEDNIK

Medvedev: Sve neprijateljske zemlje koje su zaplijenile rusku imovinu završit će na sudu

Francuska je od početka rata u Ukrajini na svojem teritoriju blokirala gotovo 850 miliona eura vrijednu imovinu ruskih oligarha

Dmitrij Medvedev. Agencije

H. J. I.

6.4.2022

Bivši predsjednik Rusije i aktuelni zamjenik predsjednika Savjeta sigurnosti Dmitrij Medvedev poručio je danas da će sve države koje su zaplijenile rusku imovinu odgovarati na sudu.

Medvedev je na svom Telegramu napisao da će se Moskva boriti protiv pokušaja zapljene ruske imovine u inostranstvu na sudovima širom svijeta.

- Naši neprijatelji treba da shvate da će se suočiti s velikim brojem slučajeva na sudovima. I na nacionalnim sudovima SAD i Evrope, kao i na međunarodnim sudovima - poručio je Medvedev.


Od početka ruske invazije, pored brojnih sankcija koje su SAD i evropske zemlje uvele Rusiji, zaplijenjena je i značajna imovina koja je u vlasništvu ruskih biznismena.

Italija je do sada zaplijenila više od 140 miliona eura, a također je Velika Britanija zadala ogroman udarac imovini ruskih oligarha. Francuska je od početka rata u Ukrajini na svojem teritoriju blokirala gotovo 850 miliona eura vrijednu imovinu ruskih oligarha, a premijer Poljske Mateuz Moravik (Mateusz Morawieck) je početkom ove sedmice još jednom pozvao evropske zemlje da zaplijene rusku imovinu, navodeći da su ranije sankcije kojima je imovina samo zamrznuta neefikasne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.