"MAKEDONIJA TABAK"

Sjeverna Makedonija: Veliki požar u bivšoj fabrici u Tetovu

Za sada nema izvještaja o žrtvama i povrijeđenima, a lokalne vlasti su radi zaštite od zagađenja donijele odluku o obustavljanju nastave

H. J. I.

30.5.2022

Veliki požar izbio je u u bivšoj fabrici "Makedonija Tabak" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Veliki požar izbio je u ponedjeljak ujutro u bivšoj fabrici "Makedonija Tabak" u Tetovu, dok vatrogasne ekipe i dalje rade na njegovom gašenju. 

Za sada nema izvještaja o žrtvama i povrijeđenima. Direktor Centra za upravljanje kriznim situacijama Stojanče Angelov potvrdio je novinarima da su trojica vatrogasaca hospitalizovana zbog udisanja dima.

Policija je ograničila kretanje u gradu na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije zbog velikog požara i gustog dima koji se širi nebom, dok su škole obustavile nastavu.

U saopćenju Opštine Tetova objavljenom na društvenim mrežama navodi se da je u saradnji sa opštinskim Sektorom za obrazovanje donijeta odluka da se danas i sutra obustavi obrazovni proces zbog situacije nastale nakon požara koji je izbio u skladištu objekta.

- Iz sigurnosnih razloga zbog pogoršanja kvaliteta zraka u Tetovu i radi zaštite zdravlja djece i učenika, donijeli smo ovu odluku. Takođe apelujemo na građane da ne napuštaju svoje domove bez potrebe dok se situacija ne popravi. Građani koji se kreću vani trebaju nositi zaštitne maske - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.