BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Tramp optužuje bivšeg potpredsjednika: Pens nije imao hrabrosti, a mogao je ući u historiju

Saslušanja su pokazala na koje je načine Tramp pozivao svoje pristaše da se okrenu protiv Pensa zbog njegovog odbijanja Trampovog zahtjeva da odbaci rezultate predsjedničkih izbora iz novembra 2020. godine

Donald Tramp i Majk Pens. Twitter

E. Ć. / Hina

18.6.2022

Nekadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) je nakon saslušanja u Kongresu o upadu pristaša na Kapitol kritikovao bivšeg potpredsjednika Majka Pensa (Mike Pence), za kojeg je rekao da mu je tog dana, 6. januara 2021., nedostajalo hrabrosti.

Saslušanja su pokazala na koje je načine Tramp pozivao svoje pristaše da se okrenu protiv Pensa zbog njegovog odbijanja Trampovog zahtjeva da odbaci rezultate predsjedničkih izbora iz novembra 2020. godine.

- Majk Pens je imao šansu da bude velik. Imao je šansu, iskreno, da uđe u historiju. Majk, i to kažem sa žalošću jer mi je drag, no Majk nije imao hrabrosti djelovati - rekao je Tramp na skupu konzervativaca u Nešvilu, prenosi Hina.

Tramp je na skupu ponovio svoje tvrdnje da je u predsjedničkoj utrci sa Džoom Bajdenom (Joe Biden) prevaren. Te tvrdnje je odbacilo više sudova, izborni zvaničnici, kao i članovi njegove administracije.

Pens je za Wall Street Journal poslao kratak komentar na optužbe Trampa.

- Konačno, vjerujem da većina Amerikanaca razumije da smo obavili svoju dužnost toga dana, prema ustavu i zakonima ove zemlje - poručio je Pens.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.