AMERIČKI PREDSJEDNIK

Izrael se nada da će posjeta Bajdena donijeti normalizaciju veza sa Saudijskom Arabijom

Činjenica da predsjednik Bajden izravno leti u Saudijsku Arabiju oslikava dinamiku zadnjih mjeseci, naveo je visoki izraelski dužnosnik

Bajden: Od srijede do petka u posjeti Izraelu. Twitter

E. Ć.

12.7.2022

Izrael se nada da je posjeta predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena (Joe Biden) Saudijskoj Arabiji normalizacija veza sa tom zemljom. 

Bajden bi trebao od srijede do petka boraviti u posjeti Izraelu i palestinskim teritorijama, a onda otputovati u Saudijsku Arabiju. Američki predsjednik će put Saudijske Arabije prvi put izravnim letom iz Izraela. Inače, Saudijska Arabija službeno ne priznaje postojanje jevrejske države.

Činjenica da predsjednik Bajden izravno leti u Saudijsku Arabiju oslikava dinamiku zadnjih mjeseci. Postoji osjetljiva, krhka i nova veza na više područja. Nadamo se i djelujemo tako da to budu prvi koraci, početak procesa normalizacije - istakao je visoki izraelski dužnosnik.

Visoki izraelski dužnosnik je dodao kako ne mogu zamisliti Bliski istok u budućnosti bez normalizacije veza Izraela i svih njegovih komšija, tako i Saudijske Arabije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.