NIJE ISPOŠTOVALA PROTOKOL

Princeza Šarlin prekršila tradiciju: Kod Pape se pojavila u neprikladnoj haljini

Uobičajeni protokol, naime, nalaže da žene na audijenciju dolaze u skromnim, crnim haljinama, pokrivenih ramena, posebno ako je audijencija u zatvorenom prostoru

Princeza Šarlin se pojavila u crnij haljini. Agencije

A. Č.

23.7.2022

Princeza Šarlin (Charlene) od Monaka prekršila je tradiciju kada se na privatnoj audijenciji kod pape Franje u srijedu pojavila u crnoj haljini koja otkriva dio ramena. Papu je u Vatikanu posjetila u društvu supruga, princa Alberta, piše Zadovoljna.hr.

Uobičajeni protokol, naime, nalaže da žene na audijenciju dolaze u skromnim, crnim haljinama, pokrivenih ramena, posebno ako je audijencija u zatvorenom prostoru. Nekada je obavezan dio protokola bio i veo, ali s godinama je došlo do popuštanja ovog pravila.

Također, postoji i izuzetak, odnosno "privilegija bijele boje" prema kojoj katoličke kraljice i princeze na privatne audijencije, kanonizacije, beatifikacije i posebne mise smiju nositi bijelu boju.

Ipak, dame koje imaju ovu privilegiju ne koriste je svaki put što je odabirom crne haljine potvrdila princeza Šarlin.


Papu je u Vatikanu posjetila u društvu supruga, princa Alberta. Agencije

Gornji dio i rukavi njezine haljine s lađa izrezom napravljeni su od prozirnog materijala. 

Haljina midi dužine stegnuta je u struku dok se donji dio širi u suknju A-kroja. Princeza je uz haljinu nosila i crni veo te krunicu za zlatnim križem, kao i bež salonke na visoku potpeticu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.