POVRIJEĐEN I NASTAVNIK

Sukob u srednjoj školi: Jedan učenik izboden nožem i pronađen mrtav

Školski službenik za resurse koji je bio u kampusu brzo je reagirao na mjestu događaja, policija je stigla u roku od 20 sekundi, rekao je Janeiro

Policija na terenu. AGENCIJE

A. O.

2.9.2022

U srednjoj školi u Džeksonvilu (Jacksonvilleu) u Sjevernoj Kaliforniji jedan učenik je mrtav, dok su dvije osobe povrijeđene tokom jučerašnjeg napada. 

Policija je saopćila da je sekretar srednje škole Nortsajd (Northside) zatražio pomoć oko 7 ujutro nakon što je izbio fizički sukob između učenika. Dva su učenika izbodena su nožem i prebačena u lokalnu bolnicu, gdje je jedan preminuo od zadobivenih povreda. Oba učenika su bila maloljetna i njihov identitet neće biti objavljen.

- Školski službenik za resurse koji je bio u kampusu brzo je reagirao na mjestu događaja, policija je stigla u roku od 20 sekundi. Istraga je u toku - rekao je Majk Janiero (Mike Yaniero), šef policijske postaje Džeksonvilea na konferenciji za novinare.

U incidentu je navodno povrijeđen i nastavnik, ali ne od uboda nožem. Pomoć mu je pružena na mjestu događaja.


Incident se dogodio samo četiri dana nakon što su se učenici vratili u školske klupe zbog početka nove školske godine. Srednja škola Nortsajd, koja se nalazi u okrugu Onslov (Onslow), ima oko 952 učenika.

Melisa Brison Mek (Melissa Brison Mack), koja ima troje djece koja pohađaju tu školu, rekla je da ju je uhvatila panika zbog ovog događaja.

Njena djeca su stigla u školu 15 minuta prije nego što je nastava trebala početi, odnosno kad se dogodio incident.

- Stizali su dok je sve bilo haotično, na sreću svjedočili onome što se dogodilo. Najstarije dijete otišlo je u prijateljev automobil na školskom parkiralištu, a mlađe dvoje djece čekalo je na parkiralištu dok im nije rečeno da odu u školski restoran - rekla je Mek za CNN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.