TIČE SE BDIJENJA

Kralj Čarls popustio: Izdao posebno odobrenje za svog sina Harija koje će princu mnogo značiti

Ova gesta još je jedan znak kako kralj Čarls želi primirje u odnosu sa sinom Harijem i njegovom suprugom Megan

Princ Hari. AP

N. Aj.

17.9.2022

Princ Hari (Harry) će nositi svoju vojnu uniformu tokom bdjenja uz kovčeg kraljice Elizabete uz koji će stajati svi njezini unuci.

Vojvoda od Suseksa (38) morao je nositi odijelo na povorci u srijedu jer je izgubio svoje vojne titule nakon "Megxita". 

Kralj Čarls (Charles) izdao je posebno dopuštenje svom sinu Hariju i dozvolio je da se pojavi u uniformi tokom 15-minutnog bdjenja u Vestminster Holu.

Izvor blizak kraljevskoj porodici izjavio je za "The Sun":

- Kralj je pozvao unuke kraljice Elizabete da organiziraju bdjenje i dozvolio je Hariju da nosi svoju uniformu. 

Identičan potez kralj Čarls povukao je i u slučaju svog brata, princa Endrua (Andrew) koji je izgubio svoje vojne titule nakon što je javnost saznala za njegovu umiješanost u skandal s Džefrijem Epstejnom (Jeffrey Epstein). 

Ova gesta još je jedan znak kako kralj Čarls želi primirje u odnosu sa sinom Harijem i njegovom suprugom Megan (Meghan) koji su odstupili sa svojih kraljevskih dužnosti prije dvije godine i preselili se u SAD. Nakon odlaska iz Velike Britanije par je dao intervju Opri Vinfri (Oprah Winfrey) u kojem je Hari rekao kako mu je otac uskratio financijsku pomoć nakon što je odstupio s dužnosti, a Megan je pričala o rasističkim izjavama pojedinih članova kraljevske porodice.

Taj intervju unio je dodatni razdor u obitelj, ali izgleda kako su i princ Vilijam (William) i kralj Čarls sada spremni pružiti im ruku pomirenja, prenosi Večernji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.