PRIPREME TRAJALE DANIMA

Pogledajte kako izgleda Moskva uoči aneksije 15 posto Ukrajine Rusiji

Pripojenje četiri okupirane regije Rusiji odvija se samo nekoliko dana nakon što su u tim regijama provedeni tzv. "referendumi", koje međunarodna zajednica smatra ilegalnima

H. J. I.

30.9.2022

Moskva uoči aneksije 15 posto teritorije Ukrajine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas će u Moskvi održati govor u kojem će i formalno objaviti pripojenje četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji. Ceremonija u Moskvi započet će u 15 sati po moskovskom, odnosno 14 sati po hrvatskom vremenu.

Pripojenje četiri okupirane regije Rusiji odvija se samo nekoliko dana nakon što su u tim regijama provedeni tzv. "referendumi", koje međunarodna zajednica smatra ilegalnima. 

U Moskvi se već danima odvijaju pripreme za pripojenje odnosno aneksiju teritorija koji površinom iznosi oko 15 posto ukupnog teritorija Ukrajine. Radi se o površini ekvivalentnoj površini Portguala ili Mađarske.

Na Crvenom trgu u Moskvi nalazi se video zid s natpisom "Donjeck, Luhansk, Zaporižje, Herson - Rusija". Očekuje se da će u Kremlju Putin održati govor koji će biti emitiran na video Zidu na Crvenom trgu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.