RAT I DALJE TRAJE

Ukrajina sazvala hitan sastanak šefova sigurnosnih službi

Inače, ukrajinski predsjednik je u više navrata ponovio da su takozvani referendumi ilegalni te je upozorio da će ukrajinski odgovor biti snažan

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. PRINTSCREEN

A. O.

30.9.2022

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelensky) danas će održati hitan sastanak s najvišim dužnosnicima na kojem će se donijeti "bitne odluke", kao reakcija na planove Rusije da pripoji četiri ukrajinske regije, rekao je jučer ukrajinski službenik.

Kremlj je najavio da će predsjednik Vladimir Putin u petak potpisati dokumente kojima će proglasiti pripojenje regija u kojima je Rusija organizirala referendume, a koje Ukrajina i Zapad nazivaju prevarom insceniranom na ukrajinskom teritoriju pod ruskom okupacijom.

Iz ureda ukrajinskog predsjednika priopćeno je da će se u petak sastati nacionalno vijeće za sigurnost i obranu. Sekretar vijeća Oleksij Danilov rekao je na ukrajinskoj televiziji 1+1 da će na sastanku biti donesene, kako vjeruje, “bitne odluke za zemlju”, ali nije iznosio pojedinosti.

Inače, ukrajinski predsjednik je u više navrata ponovio da su takozvani referendumi ilegalni te je upozorio da će ukrajinski odgovor biti snažan.

U Vijeću za nacionalnu sigurnost i obranu su, uz ostale, zapovjednik oružanih snaga, ministri obrane i vanjskih poslova, premijer i čelnik ukrajinske službe sigurnosti. Zadaća mu je surađivati s predsjednikom u razvoju i koordinaciji nacionalne sigurnosne politike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.