KRALJEVSKI PAR

Ljubav sve pobjeđuje: Kraljicu Leticiju htjeli maknuti od kralj Filipa VI. ali nisu uspjeli

Brzo se priviknula na kraljevske obaveze te je svog supruga pratila na putovanjima

Španska kraljica Leticija i kralj Filip VI. izazivaju oduševljenje svakim svojim pojavljivanjem. CasaReal

Z. K.

31.10.2022

Španska kraljica Leticija (Letizia, 50) i kralj Filip VI. (Felipe, 54) izazivaju oduševljenje svakim svojim pojavljivanjem u domovini, a ona se namučila kako bi osvojila simpatije naroda. Kralj Filipe VI. i kraljica Leticija pojavili su se u javnosti sa svojom kćerkom Leonor, a par svakim danom izgleda sve zaljubljenije.

Supružnici su u društvu svoje kćerke, prijestolonasljednice Leonor (17) prošlog vikenda prisustvovali na dodjeli Nagrade princeze od Asturije. Nagrade se dodjeljuju u osam kategorija u svrhu nagrađivanja pojedinaca, institucija ili grupe pojedinaca i grupe institucija na polju naučnog, tehničkog, kulturnog, društvenog i humanitarnog rada provedenog na međunarodnoj razini.

Par je bio u opuštenijom izdanju nego obično. Leticija je nosila crne hlače, vestu na prugice i bijeli pončo kaput. Filipe je bio u odijelu, a preko njega je nosio laganu jaknu za kišu.

Inače, kraljevski par je u braku od 2004. godine, a bivša novinarka Leticija je prije nego što je upoznala Filipa, bila godinu udana za španskog pisca Alonsa Guerrera Pereza (59). Ostali su u prijateljskim odnosima nakon razvoda zbog čega je javnost očekivala dramu.


I dalje zaljubljeni. CasaReal

Ipak, Filipe je sve od početka znao i bio upućen pa nikome to više nije bila zanimljiva priča. Leticija je upoznala kralja kada je stigla na sjever Španije da bi napravila priču o mogućoj ekološkoj katastrofi zbog potonuća tankera Prestige. Tamo se pojavio i zabrinuti Filip i na mjestu nacionalne katastrofe se između njih rodila ljubav. Razmijenili su brojeve i ona je pristala na spoj s njim nakon četvrtog poziva.

Javnost je iznenadila njihova ljubav, a njihovo vjenčanje se prenosilo širom svijeta. Počeci na dvoru za Leticiju nisu bili lagani, baš zbog njezinog prvog braka i toga što nije plave krvi. Pisalo se i o njezinom navodnom pobačaju. No kako je vrijeme prolazilo, tako je Leticija svojom inteligencijom i dobrotom brzo osvojila srca dvorjana i javnosti. Od vjenčanja za kralja Filipa VI., Leticija se brzo priviknula na kraljevske obaveze te je svog supruga pratila na putovanjima.


Kraljevski par je u braku od 2004. godine. CasaReal

Osim toga, bori se za prava djece, obrazovanje i kulturu, te o socijalno osjetljivima.

Supružnici su dobili 2005. godine kćer Leonor, a 2007. godine Sofiju.

Kraljica Leticija danas osim titule kraljice, nosi i titulu ikone stila. Upravo zbog svoje ljepote i decentnog izražaja prestižni časopis Vanity Fair svojedobno ju je proglasio jednom od 10 najbolje odjevenih žena svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.