NAKON ISPADANJA NA SP

Iranska policija navodno likvidirala osobu koja je slavila pobjedu SAD-a

Iranske vlasti ovih dana imaju velikih problema s protestima, a situacija u zemlji ostavila je traga i na odnos prema državnom timu

S. S.

30.11.2022

Ubijeni Mehran Samak. Twitter

Fudbalska reprezentacija Irana sinoć je u odlučujućoj utakmici poražena od SAD-a te je ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Irancima je za prolazak dalje bio dovoljan i remi, međutim poraz golom američkog Hrvata Kristijana Pulišića (Christiano) značio je odlazak kući.

Nažalost, iz Irana danas stižu stravične vijesti. Tamošnji mediji pišu kako je Mehran Samak (Sammak) ubijen na sjeveru zemlje jer je slavio pobjedu SAD-a protiv Irana. Poslije utakmice vozio se svojim automobilom i glasno slavio ispadanje svoje zemlje, a to su primijetile snage sigurnosti iranskog islamskog režima, koje su ga likvidirale hicem u glavu.

Sve je to objavio njemački advokat, Niema Movasat (Movassat), na svom službenom Twitteru.

- Mehran Samak imao je samo 27 godina. Sljedbenici režima pucali su mu u glavu u Anzali, u sjevernom Iranu, jer je slavio ispadanje Irana sa Svjetskog prvenstva tako što je puštao glazbu iz svojeg automobila - objavio je.

Iranske vlasti ovih dana imaju velikih problema s protestima, a situacija u zemlji ostavila je traga i na odnos prema državnom timu. Mnogi bivši legendarni igrači Irana stoje na strani demonstranata, a na njihovoj su strani bili i reprezentativci SAD-a, koji su uoči utakmice na društvenim mrežama objavili krivu iransku zastavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.