SNAŽAN UDAR

Uznemirujući video: Pogledajte trenutak sudara tramvaja i autobusa u Istanbulu

Tramvaj je nakon sudara iskočio iz šina, a autobus je udario u drugo vozilo na putu

U nesreći povrijeđene 33 osobe. Twitter

A. Č.

5.12.2022

U nesreći u kojoj su se sudarili tramvaj i autobus u četvrti Eyupsultan u turskoj metropoli Istanbulu, povrijeđene su 33 osobe, javlja Anadolija.

Nakon nesreće na mjesto događaja je upućen veliki broj bolničkih, policijskih i vatrogasnih vozila. Tramvaj je nakon sudara iskočio iz šina, a autobus je udario u drugo vozilo na putu.

Lokalni zvaničnici su objavili da su u nesreći povrijeđene 33 osobe. Povrijeđeni su kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnice.

Vatrogasci su spasili jednu osobu koja je ostala zaglavljena u autobusu nakon sudara. Spasilačke ekipe su autobus odvojile na dva dijela kako bi ga uklonili dizalicom i šleperom s mjesta sudara.


Svi odvojeni dijelovi autobusa utovareni su na kamion i odvučeni, a tramvaj je kranom postavljen na šine i odvučen sa te lokacije.

Guverner Istanbula Ali Yerlikaya na nalogu na društvenim mrežama poželio je brz oporavak svim povrijeđenima.

- Nažalost, 33 naša sugrađanina su povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na tramvajskoj stanici Alibeykoy. Želim brz oporavak svim našim povrijeđenim građanima - kazao je Yerlikaya.

Jedan od očevidaca nesreće Melih Kartal kazao je da se čuo snažan udar, te da su izašli vani misleći da se radi o zemljotresu.

Javno tužilaštvo Istanbula pokrenulo je istragu o nesreći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.