OGLASILA SE I POLICIJA

Četiri policajca ubijena u napadu na sjeverozapadu Pakistana

Teško naoružani osumnjičeni militanti napali su policijsku stanicu Burgai koja se nalazi u južnom predgrađu, rekao je portparol policije

Sličan napad dogodio se i ranije okrugu Laki Marvat. ILUSTRACIJA / ANADOLIJA

A. O.

18.12.2022

Najmanje četiri policajca su ubijena, a isto toliko je povrijeđeno u zasjedi na policijskoj stanici na sjeverozapadu Pakistana.

Sličan napad dogodio se i ranije okrugu Laki Marvat (Lakki Marwat) u sjeverozapadnoj provinciji Kiber Paktunkva (Khyber Pakhtunkwa), koja se nalazi u blizini susjednog Afganistana, piše Anadolija.


Ručne bombe

- Teško naoružani osumnjičeni militanti napali su policijsku stanicu Burgai koja se nalazi u južnom predgrađu - rekao je portparol policije, Laki Marvata.

Napadači su upotrijebili ručne bombe i raketne bacače, na licu mjesta ubili četiri policajca, dok su još četvorica teško povrijeđena, dodao je portparol. 

U toku je akcija potrage za hapšenjem "terorista".


Pakistan je doživio porast

Smješten 207 kilometara od glavnog grada provincije Pešavar (Peshawar), Laki Marvat je postao novo žarište militanata sa sve češćim terorističkim napadima koje su pokrenuli zabranjeni Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) na snage sigurnosti posljednjih mjeseci.

Prošlog mjeseca, šest policajaca je ubijeno u zasjedi u Laki Marvatu.

Pakistan je doživio porast terorističkih napada sa afganistanske strane granice, nakon što su se talibani vratili na vlast u Kabulu u avgustu prošle godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.